Programma

ZomerGo is een kamp met een veilige, tolerante sfeer, open voor alle gospelers en geïntesseerden van alle leeftijden. We verwachten dat je eraan bijdraagt om dit karakter te behouden. Het is belangrijk dat je je eigen rommel opruimt en af en toe meehelpt met huishoudelijke en educatieve taken. Zoals mee draaien in de grote afwas én eens een klein afwasje, meehelpen met boodschappen halen/opbergen, hout halen etc. Houd ook rekening met elkaar door op de gangen bij de slaapzalen en op de binnenplaats geen herrie te maken.

Als organisatie willen wij graag dat iedereen zich thuis voelt op ZomerGo. Is dat gelukt? Fijn! Dat horen we graag. Heb je nog tips? Zijn er toch dingen die misgaan of een klacht? Vertel het ons. Samen zoeken we dan naar een geschikte oplossing.

Programma
(voorlopig)

Zaterdag 18 Augustus
15.00 Inschrijven
15.30 Einde inschrijven
16.00 Toernooi ronde 1
Zondag 19 Augustus
10.00 Toernooi ronde 2
14.00 Workshop Hoe leg ik een spel uit door Mirjam
16.00 Go-workshop Sjoerd Kuperus
Maandag 20 Augustus
10.00 Toernooi ronde 3
14.00 Middagactiviteit: Het Jachtseizoen
Dinsdag 21 Augustus
10.00 Toernooi ronde 4
14.00 Uitleg Double Disc Court (frisbee)
16.00 Go-workshop Michiel Tel
Woensdag 22 Augustus
10.00 Toernooi ronde 5
14.00 Double Disc Court toernooi
Donderdag 23 Augustus
10.00 Toernooi ronde 6
14.00 Prijsuitreiking, lunch, schoonmaak (Tot de volgende keer!)
Vrijdag 24 Augustus
10.00 Vertrek

Spelletjes, heel veel spelletjes
Er ligt altijd een heel arsenaal aan spellen, mee gebracht door de deelnemers zelf. Heb je nog een spel liggen, maar niemand om het mee te spelen, hier is je kans!

Go Toernooi
We spelen met een 1 uur bedenktijd en 20 seconden byo-yomi. Er worden 6 ronden gespeeld.
Wil je meedoen aan het toernooi bel dan even op als je onderweg bent. Dan kunnen we je indelen. Als je voor 9.30 uur (vanwege het nachtprogramma liever niet voor 9.00u) opbelt dan ben je zeker van deelname voor die dag (+316-31306631). De rondes starten de eerste dag om 16.00 uur de andere dagen om 10.00 uur.

Workshops
Naast het toernooi worden er ook verschillende workshops gegeven. De ultieme gelegenheid om je go-skills bij te spijkeren.
De go-workshops dit jaar zijn van:
Michiel Tel
Sjoerd Kuperus

Zeepkist Lezing
Heb jij iets interessant te melden? Een spannend beroep of hobby? Dan hebben wij een kist waarop jij je praatje mag doen! Zo hebben we al een lezing gehad over o.a. juridisch taalgebruik en kwantummechanica.

Dit jaar hebben we een workshop van Mirjam:

Leg je spel uit in een kwartier

Een spel uitleggen gaat lang niet altijd makkelijk. Je legt alle regels volgens het boekje uit, maar tijdens het spelen maken je vrienden allerlei fouten. Of imand vult je constant aan met regels die je even wilde bewaren. Of nog vervelender: iemand loopt aan het einde van je uitleg weg van het spel en gaat iets anders doen.

In deze workshop leer je hoe je een spel in 15 minuten uitlegt en daarna meteen kan beginnen. Ook leer je hoe je kan omgaan met onverwachte situaties of lastig publiek. Elementen zijn:

* De dobbelsteen
* De hulpkaarten
* Het magische Wie-Hoe-Wat

Ontwerpwedstrijd Zomergo mok

Het is weer zover: de voorbereidingen voor het jaarlijkse Zomergo festijn zijn gestart. En dus moeten er ook weer mokken* besteld worden. We maken graag gebruik van het artistieke talent onder de deelnemers en dus schrijven we weer onze wedstrijd uit. We willen jullie vragen om een ontwerp te maken voor de mok van Zomergo 2018. Uit de inzendingen kiezen we de leukste en die zullen we afdrukken op zo'n 35 mokken.

Wat zijn de technische eisen waar je ontwerp aan moet voldoen?

* Maak je ontwerp digitaal en lever het aan als psd- (photoshop), jpg- of png-bestand.
* De afbeelding wordt afgedrukt op 19 bij 8,5 cm, oriëntatie landscape.
* De resolutie is 300 DPI, dus dan kom je uit op 2250 bij 1000 pixels.
* Het kleurprofiel is RGB.

Voor wat het ontwerp betreft, ben je helemaal vrij. De enige restrictie is dat er in ieder geval “Zomergo 2018” in moet staan en er moet ruimte zijn om een naam af te kunnen drukken.

Stuur je ontwerp(en) uiterlijk zondag 15 juli naar rob.friederichs gmail.com. De winnaar krijgt een dag gratis verblijf op Zomergo 2018 en uiteraard een gratis mok. En… eeuwige roem.

* De trouwe bezoekers van Zomer- en Wintergo hebben er al een aantal in de kast staan: een bonte verzameling mokken. De laatste edities van Zomer- en Wintergo konden de deelnemers steeds een mok bestellen met daarop hun (bij)naam en een afbeelding. Een leuk aandenken en collectors item, maar ook erg praktisch. Hoe vind je anders jouw mok terug in een groep van 60-100 mensen?