Corona-special

Ingediend door dorus op do, 04/22/2021 - 22:39

Update 22-7-2021: 

Helaas blijft het tot het allerlaatste moment spannend of zomergo door kan gaan. Op basis van de huidige coronamaatregelen kan zomergo niet doorgaan, want meerdaagse evenementen met overnachtingen zijn niet toegestaan. Op 13 augustus is er een nieuwe persconferentie waar we met spanning naar uitkijken, gezien zomergo 14 augustus begint.

We willen zomergo  met zoveel mogelijk deelnemers organiseren. Dus niet op 1,5 meter. Uiteraard is dit weer afhankelijk van wat de overheidsmaatregelen zijn op 14 augustus. Als het mag, gaan we met de coronacheck-app werken. Je krijgt toegang met de coronacheck-app als je hersteld bent van corona, je volledig gevaccineerd bent of negatief bent getest (zie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs/coronabewijs-voor-evenementen). Wij als organisatie kunnen niet zien om welke reden je toegang hebt.

Vergeet dus niet tijdig de coronacheck app te installeren, cq plan een dag voordat je komt een bezoek aan een teststraat. Omdat we het belangrijk vinden dat deelnemers zich veilig voelen, bieden we degene die toch liever afstand houden net zoals vorig jaar de mogelijkheid om dit via een lint met kleurcodes aan de deelnemers duidelijk te maken. 

 

De corona-maatregelen voor 2021 zullen t.z.t. nog bijgewerkt worden afhankelijk van de overheidsmaatregelen.

In aanvulling op de normale gang van zaken nemen we een aantal extra maatregelen om de verspreiding van corona tegen te gaan. Onderstaande maatregelen zijn genomen in 2020.

Overnachten
Per slaapzaal is er plek voor 4 ipv 8 slapers. In totaal hebben we ruimte voor 38 deelnemers per dag, inclusief de organisatie.
Er is plaats voor 10 trekkerstentjes op het terrein. Geef het door aan de organisatie als je je tentje meeneemt om in te slapen.

Spellen spelen
Go spelen we volgens het aangepaste advies van de GoBond.
Per tafel aan de zaal binnen is er plek voor 4 ipv 8 spelers/eters. Op deze manier is het mogelijk om voldoende afstand van elkaar te houden.
Je hoeft je dure kaartspellen niet te ontsmetten voor en na het spelen volgens het RIVM.

Overige maatregelen
Niet iedereen heeft dezelfde grenzen. De organisatie stelt buttons of keycords beschikbaar waarmee je kan laten zien welke fysieke afstand jij gewenst vindt.
We doen vooraf een gezondheidscheck bij alle deelnemers.
Zieke deelnemers gaan naar huis.
We noteren je aanwezigheid en bewaren deze gegevens enkele weken voor een eventueel contactonderzoek.
We richten de locatie zo in dat het mogelijk is om Zomergo op 1,5 meter te houden.
De organisatie zorgt voor voldoende middelen om je handen en de ruimte te ontsmetten.

Dit vragen we van jullie
Respecteer elkaars grenzen. Geef elkaar de mogelijkheid om 1,5 meter afstand te houden en kom niet in iemands space als die persoon dat niet wil.
Was je handen, nies in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes, zit niet aan je gezicht.
Er is voldoende plek voor 38 personen mits we de zolder en de organisatiekamer gebruiken. Is een ruimte erg vol? Ga er dan niet bij zitten, maar kies een andere plek.
Speel zoveel mogelijk buiten.
Geef je smetvrees vrij spel: houd met elkaar de keuken, bar en tafels extra schoon.